Tvarůžkovo-vaječná pomazánka

31. května 2017 v 9:34 | Lenka |  extra mňamky
Bez čeho si neumím představit svůj talíř? Bez vajíček. Mám je ráda na mnoho způsobů. Miluju je na měkko, na hniličku, míchané, jako volské oko, hemenex a nebo coby součást pomazánky. A právě na pomazánku mám pro vás jeden skvělý recept; vzhledem k surovinám se jedná o pomazánku takřka dietní (vysoký obsah bílkovin, nízký obsah tuků), je jednoduchá na přípravu a krásně barevná.




Na dvě až tři porce:
  • 100 g tvarůžků
  • 2 ks (nízkotučného) taveného sýra
  • 2 lžíce oblíbené hořčice (např. obyčejná či dijonská)
  • 2 uvařená vajíčka
  • 50 g nakládané kyselé zeleninové směsi (okurka, mrkev, červená paprika, cibulky...)
  • 1/2 červené cibule
Tvarůžky na jemno nastrouhat, smíchat s taveným sýrem a hořčicí a následně přimíchat zbytek na hrubo nastrouhaných surovin. Dochutit trochou láku ze zeleniny, případně dosolit.

Na čerstvém pečivu je to fakt dobrota!
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama