3x růžičková kapusta

3. února 2015 v 18:28 | Lenka |  chutné rychlovky
Koupila jsem si ji neplánovaně, když jsem si v supermarketu z aktuální nabídky zeleniny nic jiného nevybrala, a pak teprve jsem googlovala, co s ní. Trochu jsem se sice tepelně zpracované kapustičky obávala, protože když ji v kantýně náhodou dostanu v polévce (takovou tu totálně rozvařenou), tak ji nikdy nejím, ale chtěla jsem ji teplou na způsob lehké zeleninové večeře, která zahřeje. Po inspirací recepty z internetu jsem se pustila do následujících experimentů:



Pikantní kapustička
Očištěnou a omytou kapustičku nakrájet na čtvrtky; na másle (oleji) zesklovatět cibulku, přidat kapustičky, česnek a drcené chilli papričky dle chuti, osolit a pod pokličkou dusit asi pět minut (klidně déle a klidně trochu podlít, chcete-li měkčí). Podávat jako přílohu k masu nebo velkou porci jen tak.



Kapustičkový mozeček
Očištěnou a omytou růžičkovou kapustu nakrájet na půlky a dvě až tři minuty povařit v osolené vodě. Na oleji (másle) osmahnout cibuli, přidat česnek a pokrájené kapustičky, osolit, opetřit a krátce restovat. Nakonec přimíchat vajíčko. Prostě jako květákový, akorát bez květáku. Takže podávat třeba s bramborem nebo bez brambor...



A nakonec cuketkova kapustička na zádíčka. Jednodušeji už to snad ani nejde. A lépe možná také ne!

Každé jídlo jsem připravovala z asi čtvrt kila kapusty, z kilového balení mi tedy ještě jedna porce zbývá. Přemýšlím, jak s ní naložím. Asi bude na zádíčka. Jednoduše, na másle, jen se solí a trochou čerstvě mletého pepře. Krásně vynikne její chuť.

Z růžičkové kapustičky jste po třech večeřích nadšená. Až na ni někde narazím, koupím si ji zas.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama