Houbový kuskus

5. dubna 2014 v 18:03 | Lenka |  chutné rychlovky
Kuskus je úžasná surovina. Zalijete ho vařící vodou a, než stačíte vymyslet, s čím byste si ho dali, je hotov...



Krom kuskusu budeme potřebovat už jen sušené houby (v sezóně samozřejmě čerstvé), olej, cibuli, česnek, sůl a pepř.

Na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli (na jednu porci jednu malou), přidáme česnek na plátky (jeden, dva stroužky) a následně i hrst hub včetně vody, ve které jsme je předem namočili (nesmí jí být mnoho). Kuskus (za syrova půl většího hrnku) osolíme a zalijeme vařící vodou tak, aby voda byla cca centimetr nad kuskusem. Jakmile nabobtná, promícháme s podušenými houbami a opepříme a dosolíme...

... a podáváme! :)
 


Komentáře

1 Jana Jana | E-mail | Web | 16. července 2014 v 12:22 | Reagovat

Já jsem si oblíbila vaření v ostrůvku. Našla jsem si tip, jak zrealizovat celý projekt na kuchyně fotogalerie http://www.living.cz/galerie/kuchyne-superfotogalerie.html

2 Joina Joina | Web | 22. srpna 2014 v 18:14 | Reagovat

Mňam Dala bych si :)

3 Květuš Květuš | Web | 26. srpna 2014 v 13:25 | Reagovat

Nepřijde vám podzim jako takové kuskusové období? Všude houby jak kola od trakaře, spousta čerstvé zeleniny, člověku se po letních vedrech vrací pořádný apetit...
Já bych jedla, až bych brečela. Nechat si oběd v krabičce stát doma v kuchyni na stole je osudové selhání...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama