Špekáčkové variace

29. ledna 2011 v 15:47 | Lenka |  chutné rychlovky
Buřtíky jsou nejlepší opečené nad ohněm; když se o tom teď zmiňuji, tak si jednoho takového hezky vypečeného, ale ne černého představuji a sliny se mi sbíhají... na to si budeme muset ještě chvíli počkat! Zatím si vystačíme se sporákem a zkusíme, co se dá se špekáčkem podniknout jinak...

Klasikou je buřtguláš jindy nazývaný také bramborový - pro mě osobně jasný vítěz mezi guláši!

bramborový guláš

gulášek podávaný s domácím chlebem tentokrát s celozrnnou moukou

Pro jednoho je to jídlo ideální, protože množství použitých surovin je velice variabilní. Prostě na zesklovatělou cibulku (klidně na slanince smaženou) prskněte tolik uzeniny (špekáčků či točeňáku) a brambor, kolik libo. Zaprašte červenou paprikou, případně i trochou čili nebo pálivé papriky, a hladkou moukou, zalijte vodou a osolte... a už jen čekejte, až brambory změknou, dochuťte (česnek, majoránka, pepř, sůl... a třeba ještě trochu čili?) a podávejte...
Raději toho uvařte víc a nechce si na druhý den, jak se rozleží, chutná ještě lépe! :)

A buřta na ježka znáte? Že ne?! Seznamte se... ;)

buřt na ježka

... ten se tomu ohýnkovému chuťově docela blíží. Je krásně vypečený, jen to aroma mu chybí. I tak kvalitnímu buřtíku tahle úprava velmi sluší, zvlášť ve společnosti dobrého pečiva a oblíbené hořčice!

A pak mě napadají ještě dobře naložení utopenci, ale na to fakt nejsem odborník... a také se to vymyká mému "jakmile máš hlad, začni vařit"... :)
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama