Bramborová galette

22. ledna 2011 v 19:38 | Lenka |  chutné rychlovky
Trochu mě překvapilo, že jsem tenhle recept našla pod názvem Galette aux deux pommes, protože jsem si pod slovem galette dosud představovala palačinku na slano (jak jsem později nastudovala měla by být navíc z pohankové mouky), ale toto je v podstatě taková španělská bramborová tortilla nebo možná taky česká selská omeleta...

bramborová galeta


Nebyla bych to já, abych to nepopletla. Základ receptu a druhou ze základních surovin jsem zapomněla, než jsem pro brambory do sklepa došla. Galette aux deux pommes znamená v překladu placka ze dvou druhů jablek (tím druhým jablkem se rozumí brambory - pommes de terre v překladu jablka ze země) a já na to jablko zapomněla, mělo být zelené a na čtyři velké brambory předpis počítal s jedním jablkem...

Já jsem tedy připravovala galette nebo spíš omeletu bez něj. A dál jsem v nedostatcích pokračovala. Julienne z brambor jsem odflákla, asi mělo být tenčí, a na přípravu jsem nepoužila kulatou formu, takže se mi vajíčko rozuteklo po plechu... ale i tak to dopadlo dobře...

A zde je tedy recept v mém podaní: 2 střední brambory, 1 vejce, půl malé cibulky a stroužek česneku na kostičky, pepř a sůl (v původním receptu bylo ještě to jablko a rozmarýna). Z brambor připravíme julienne a smícháme s vajíčkem a ostatními surovinami. Pečeme na vymazaném plechu v troubě vyhřáté na 180 st. asi 20 až 25 minut.

A nezapomeňte na jablko! ;)
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama