Píchaná buchta (hrníčkový recept)

7. listopadu 2010 v 18:03 | Lenka |  sladké hříchy
Při pečení, respektive následném píchaní se dokonale odreagujete a zbavíte stresu, to garantuji... :)

píchaná buchta


Suroviny v množství na malý pekáček (cca 20 x 30 cm)

těsto:
  • 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 3/4 hrnku cukru krupice (příp. třtinového)
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 vejce
  • 1/2 prášku do pečiva


poleva:
  • 3/4 hrnku moučkového cukru 
  • 2 lžíce kakaa
  • 1/3 kostky  rozpuštěného másla
  • 3 rumu (nebo krémového likéru)
dle chuti: vanilkový cukr
ořechy na posypání

Suroviny na těsto smícháme, vlijeme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě. A teď to přijde: ještě teplou buchtu hojně propícháme obráceným koncem vařečky a buchtu přelijeme polevou, kterou jsme připravili smícháním surovin, a necháme ztuhnout.

Je kalorická, ale tak výborná! ;)
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama