Pařížské mlsání

14. listopadu 2010 v 17:38 | Lenka |  sladké hříchy
Variaci na pařížský dortík už jsme tu měli, tentokrát něco stejně dobrého, ale mnohem mnohem snažšího - vlastně úplně bez práce. Skleničkové a mističkové dezerty jsou jednoduché na přípravu a kombinace surovin dokáže vytvořit geniální chuť - třeba mlsání z kysané smetany a nebo to dnešní pařížské - nadneseně mu klidně můžeme říkat nepečený pařížský dortík (však by jistě šel vyrovnat do dortové formy, kdyby někdo chtěl větší množství)...

pařížské mlsání


Není v tom žádná věda. Základem jsou piškoty (buď dětské nebo na kousky nalámané cukrářské), které jsou zalité pařížskou šlehačkou.
Tu vyrobíme svařením krabičky šlehačky (250 ml) s asi půl tabulkou hořké čokolády (50 g) - osobně nesladím, ale dle libosti jistě můžete - a necháme vychladit. Ke šlehání nutno chladit nejlépe přes noc, ale na tento rychlý dezertík do mističky (a bez šlehání) stačí nechat za občasného promíchání zchladnout. Mícháním docílíme toho, že se jednotlivé složky od sebe neoddělí a hmota zůstane kompaktní.

Mističky naplníme piškotkami, případně připadáme oblíbené kompotované ovoce, jehož chuť se s tou čokoládovou bude snoubit, a zalijeme připravenou šlehačkou. Ta do druhého dne krásně zkrémovatí, piškotky se stanou vláčnými a Vy si pochutnáte! :)
A z uvedeného množství si pochutnáte klidně čtyři! ;)
 


Komentáře

1 FloydCow FloydCow | E-mail | Web | 17. ledna 2017 v 3:16 | Reagovat

doctors hospital san pablo ca  <a href=http://www.stesolid.cybersite.nu/>kopa stesolid pa natet</a>  dr oz weight loss pill

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama