Listopad 2010

Zabíjačková bez zabíjačky

20. listopadu 2010 v 16:43 | Lenka |  oblíbené polévky
Kroupová nebo prdelačka se u nás téhle polévce vždy říkalo. Ale není to ta klasická tmavá zabíjačková, ale vývarová...

kroupová polévka

Pařížské mlsání

14. listopadu 2010 v 17:38 | Lenka |  sladké hříchy
Variaci na pařížský dortík už jsme tu měli, tentokrát něco stejně dobrého, ale mnohem mnohem snažšího - vlastně úplně bez práce. Skleničkové a mističkové dezerty jsou jednoduché na přípravu a kombinace surovin dokáže vytvořit geniální chuť - třeba mlsání z kysané smetany a nebo to dnešní pařížské - nadneseně mu klidně můžeme říkat nepečený pařížský dortík (však by jistě šel vyrovnat do dortové formy, kdyby někdo chtěl větší množství)...

pařížské mlsání

Píchaná buchta (hrníčkový recept)

7. listopadu 2010 v 18:03 | Lenka |  sladké hříchy
Při pečení, respektive následném píchaní se dokonale odreagujete a zbavíte stresu, to garantuji... :)

píchaná buchta