Pečené česnekové brambory

8. října 2010 v 17:31 | Lenka |  chutné rychlovky
Malé dobře omyté brambory (počet dle Vašeho momentálního hladu) vyrovnáme do zapékací mističky či do pekáčku a ze tří čtvrtin zasypeme hrubou solí, zalijeme trochou vody a pečeme asi tři čtvrtě hodiny při 200 °C. Jak poznáme, že jsou hotové? Píchneme do nich přeci! ;)

brambory


Po dopečení je co nejrychleji ze soli vykutáme, od přebytečné soli očistíme a ještě horké je smícháme s na kostičky nakrájeným máslem (na jednu porci stačí silnější plátek) a na drobno nakrájeným nebo utřeným česnekem (množství dle chuti).

Možno podávat samostatně, s nějakou dobrou studenou omáčkou (třeba ze zakysané smetany) nebo jako přílohu k nějakému dobrému masíčku.
 


Komentáře

1 rionka rionka | Web | 9. října 2010 v 16:54 | Reagovat

nomnomnom :) vyzkousim

2 Vendy Vendy | Web | 30. října 2010 v 23:02 | Reagovat

Tady v kuchyňském koutku jsem ještě nebyla - pečené brambory vypadají skvěle, voní mi přímo z obrazovky, a smíchané s rozpuštěným máslem, solí a třeným česnekem je to náramná mňamka! My k tomu pijeme mléko nebo kefír...

3 Hani Hani | 5. dubna 2013 v 13:23 | Reagovat

Tohle jídlo je zmrtvýchvstání mého dětství... Chodili jsme na pole sbírat brambory a pak jsme ty nejmenší kuličky pekli. Ježkovyvoči, já mám hlad! :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama