Bramborové knedlíky s houbama

3. října 2010 v 11:42 | Lenka |  chutné rychlovky
Předpokládejme, že uvařené bramborové knedlíky jsme dostali od maminky, těm kuchařsky zdatnějším zbyly od oběda (ale kdo by si sám pro sebe vařil bramborové knedlíky?!) a nebo jsme ten knédl někde koupili... dá se k němu ohřát kousek uzeného nebo upéct kousek bůčku a udělat třeba špenát nebo si k němu dát jen oblíbené zelíčko. Ale já mám tenhle recept, podle kterého připravovala knedlíčky moje babi...



Sušené houby (předpokládejme, že jste je dostali od maminky nebo jste si je nasušili jako já... ;) ) namočíme alespoň na pár minut do malého množství vody - vzhledem k tomu, že později se všechna voda musí vyvařit, aby chuť zůstala a neskončila ve výlevce, to opravdu nepřehánějte! Jsme u bodu dvě, v nepřilnavé nádobě, např. pánvi, vaříme namočené houby tak dlouho, až se voda vyvaří. Přidáme sádlo nebo olej, aby se houbičky začaly restovat...
Jakmile jsou orestované, přidáme na kostky nakrájené bramborové knedlíky, necháme prohřát a podáváme.

Zdá se to jako obyčejný recept bez nápadu, ale chuťově je to geniální!
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama