Říjen 2010

Pečené česnekové brambory

8. října 2010 v 17:31 | Lenka |  chutné rychlovky
Malé dobře omyté brambory (počet dle Vašeho momentálního hladu) vyrovnáme do zapékací mističky či do pekáčku a ze tří čtvrtin zasypeme hrubou solí, zalijeme trochou vody a pečeme asi tři čtvrtě hodiny při 200 °C. Jak poznáme, že jsou hotové? Píchneme do nich přeci! ;)

brambory

Bramborové knedlíky s houbama

3. října 2010 v 11:42 | Lenka |  chutné rychlovky
Předpokládejme, že uvařené bramborové knedlíky jsme dostali od maminky, těm kuchařsky zdatnějším zbyly od oběda (ale kdo by si sám pro sebe vařil bramborové knedlíky?!) a nebo jsme ten knédl někde koupili... dá se k němu ohřát kousek uzeného nebo upéct kousek bůčku a udělat třeba špenát nebo si k němu dát jen oblíbené zelíčko. Ale já mám tenhle recept, podle kterého připravovala knedlíčky moje babi...