Kroupy nejsou vůbec hloupý!

17. dubna 2010 v 19:35 | Lenka |  chutné rychlovky
Kroupy. Domnívám se, že jsou v dnešní kuchyni neprávem opomíjené a, když už se připravují, tak podle nějaké staročeské receptury. A přitom jsou velmi tvárnou surovinou, navíc zdravou a levnou, která snadno přejímá chuť toho, co k nim přidáte. Uměla bych si je představit i na sladko...

Tentokrát byly s cuketou, cibulí, česnekem, slaninkou a troškou chilli...

kroupy


Jedinou nevýhodou kroupového vaření je relativně dlouhá doba jejich vaření, než jsou měkké, ale vzhledem k tomu, že stejně nikdy dobře neuhodnu, kolik suchých krup do vody nasypat, tak jich pravidelně uvařím tolik, že mi zbudou a dávám si je do mrazáku pro příští rychlé použití...

Výborné jsou jako zavářka do polévky, a to nejen zabíjačkové. A pak do všech receptů "hoď na pánev"... momentálně mě napadla kombinace Aglio, Olio e Peperoncino, takže příště půjdu do těch... ;)

Tentokrát jsem na pánvi nechala rozpustit kousek slaninky (možno nahradit olejem a rychlovka bude fakt zdravá!), na ní nechala zezlátnout na drobno nakrájenou cibulku, následovala na kostky pokrájenou cuketku, po jejím částečném změknutí na plátky pokrájený česnek a zasypala pořádnou dávkou čerstvě namletého chilli... a pak už jen propláchnuté kroupy... promíchat, dosolit a podávat...

Kombinace surovin je samozřejmě libovolná dle obsahu ledničky a Vašich chutí... nebojte se kroupového experimentu! :)
 


Komentáře

1 Monika Monika | Web | 19. dubna 2010 v 21:55 | Reagovat

na sladko jsou kroupy velice dobré...pro ty co je jí, a chutnají jim

2 rionka rionka | Web | 10. července 2010 v 18:00 | Reagovat

tohle je super napad. vlastne cela ta kucharka. chvalim!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama