Nepečený dort - verze ve skleničce

8. listopadu 2009 v 18:22 | Lenka |  sladké hříchy
Možná to znáte: piškoty, kysaná smetana a ovoce. Vyskládat do nádobky, nechat uležet a konzumovat... hmmm...
I do skleničky to jde! A v malém množství je to víc než praktické... :)



Z jedné dvousetpadesátigramové zakysanky je to na dvě skleničky. Smetanu osladíme podle chuti a můžeme přidat i trochu vanilkového cukru a vrstvíme: piškoty, ochucenou zakysanku, ovoce a tak pořád dokola do zaplnění nádoby. Ovoce by mělo zůstat schované, takže na vrchní vrstvu smetany vyrovnáme piškoty a je hotovo! Konzumovat nejdříve druhý den.

Stejně se dělá i verze neskleničková - ať už do kulaté dortové formy nebo jen ho hranatých kuchyňských plastových krabiček. Nádoba se vyloží potravinářskou fólií a zase rovnáme piškoty, smetanu, ovoce... poslední vrstvu smetany a piškot přikryjeme potravinářskou fólii a dáme do chladničky uležet. Výsledek je natolik kompaktní, že se dá z formy vyklopit, vybalit z fólie a krájet na řezy nebo dortové dílky.

A ovoce? Osvědčené jsou borůvky (klidně i z mrazáku), jahody, banán, kiwi... a úplně nejraději mám dortík s malinami.

Výborná nenáročná rychlovka. Jen to čekání, než se uleží a piškoty změknou, je někdy dlouhé... :)
 


Komentáře

1 coco-choc coco-choc | Web | 9. listopadu 2009 v 11:07 | Reagovat

Tak u nás by sklenička nestačila - musím dělat celou mísu. S chutí si děláme "tiramisu" z tvarohu (není tak těžké a tučné - můžeme ho sníst tedy hodně :-). Piškoty (lepší jsou cukrářské) naskládáme do velké nádoby, dostatečně je pokapeme silnou a neslazenou kávou, navrstvíme oslazený tvaroh, dále třeba ovoce (klasikou jsou banány, ale třeba kompotované višně - mňam, mňam - zde spíš bez kávy a pokapat piškoty šťávou z višní), pak opět piškoty, káva, tvaroh... a nakonec postrouhat hořkou čokoládou nebo posypat kakaem. Většino u baštíme hned - nejde to prostě vydržet :-))). Doporučuji podávat s milovaným člověkem, 2 lžícemi a v posteli :-)

2 Madla Madla | Web | 9. listopadu 2009 v 16:14 | Reagovat

skleničkové recepty jsou bezva a mají své kouzlo. já se však většinou neudržím a sním skleničky třeba dvě :-) Verzi v krabičce dělám jako tiramisu, prostě zakysanka nidky nezklame...ani na sladko, ani na slano.

3 Eva* Eva* | Web | 10. listopadu 2009 v 7:33 | Reagovat

Určitě si tuhle mňamku taky brzy udělám,jo a už mám hotové i zelíčko. :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama