Fakt kapustový karbanátek

21. listopadu 2009 v 15:47 | Lenka |  chutné rychlovky
Jednou jsem si dala v práci v kantýně kapustový karbanátek. Označení "kapustový" pravděpodobně spočívalo v tom, že v jinak obyčejném karbanátku nacházel se jeden kousek kapustového košťálu. Ono se to tak asi dělá, že se mleté maso namíchá s pomletou kapustou, ale ne tak u mě! Když kapustový, tak kapustový...



Na fotce to není dost dobře vidět a to jsem se snažila, aby bylo, ale fakt je to skoro samá kapusta! Z půlky docela velké kapusty - ta druhá leží ještě v lednici a nevím co s ní - jsem jich udělala osm. Ty které jsem nechtěla jíst, jsem dala neusmažené do mrazáku, jako si tam dávám neuvařené ovocné knedlíky, ale jsem sama zvědavá, jestli jim to neublíží na chuti...

Kapustu jsem nakrájela na nudličky a říkala jsem si, že čím delší, tím lepší, alespoň se později nudličky zamotají do sebe a bude to držet pohromadě... :) V největší pánvi, co mám, jsem si na na kostičky nakrájené rozpuštěné slanině nechala lehce osmahnout cibulku a na tom do změknutí podusila kapustu. Osolená pustí vodu a dusí se lépe. Ještě dusící se směs ochutíme na drobno nakrájeným nabo prolisovaným česnekem a necháme vychladnout. Respektive můžete si nandat na talíř hned, ono je to výborné samo o sobě...

Chceme-li karbanátky, necháme vychladnout, v případě potřeby dochutíme - dosolíme, dopepříme, přidáme trochu majoránky... - a smícháme s vajíčkem. Hmota, která vznikne, neoplývá dobrou konzistencí, ale s trochou trpělivosti se dá obalit ve strouhance, čí spíš do povrchu vytvořeného karbanátkového tvaru se dá ta strouhanka dobře vtlačit. A pak už drží a bez problému se smaží.

Tyhle karbanátky jsou fakt dobré... fakt kapustové.
 


Komentáře

1 Eva* Eva* | Web | 21. listopadu 2009 v 16:30 | Reagovat

mňam, kapustový karbanátky miluju. :-)

2 Madla Madla | Web | 22. listopadu 2009 v 7:31 | Reagovat

Kapustový karbanátky jsou prima, jen škoda, že je nemůžu :-( Vypadají opravdu chutně a určitě musí krásně vonět. Myslím, že mrazák jim neuškodí a na chuti neubere.

3 Lenka Lenka | Web | 26. listopadu 2009 v 14:47 | Reagovat

Hmmm... byly fakt dobrý! ;) A ještě jsou v tom mrazáku...
Mrazák je pro takovou singl kuchařku úžasné zařízení, protože se mi nikdy nepovede uvařit pouze jediná porce - to je prostě nadlidský úkol! :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama