Cuketová pánev

16. listopadu 2009 v 18:49 | Lenka |  chutné rychlovky
Je zajímavé, jak se lidské chutě mění. Jako malá jsem třeba nesnášela rýži a teď mi chutná! Neměla jsem ráda ani cuketu a teď se po ní můžu utlouct...

Tahle úprava mi maximálně připomíná chuť letního grilování, přesto na ni nedám dopustit ani v období blížící se zimy. Je to jedna z mých oblíbených pánvových specialit - rozumějte něco nakrájet, hodit na pánev, párkrát to na ní otočit a servírovat...


Tentokrát to šlo na pánev v následujícím pořadí: na půlkolečka nakrájená cibule, na půlkolečka nakrájený točeňák, hodně na půlkolečka nakrájené cukety a na závěr na plátky nakrájený česnek. Pak už jen trochu osolit a párkrát nad tím zatočit s mlýnkem s chilli.

A aby grilovací vzpomínka byla dokonalá, servírovat s oblíbenou grilovací omáčkou - osobně doporučuji švestkovou od Vitany.

 


Komentáře

1 Eva* Eva* | Web | 16. listopadu 2009 v 18:57 | Reagovat

Tak tohle musím taky vyzkoušet. Koukala jsem v obchodě na cukety a nevěděla, co s nimi. :D

2 Lenka Lenka | Web | 16. listopadu 2009 v 19:02 | Reagovat

Evi, koukám, že uvaříš úplně všechno z mých inspirací! :D Všechny jsou úžasné tím, že jsou to rychlovky... na to jsem prostě přeborník! :)))
Cuketa je výborná třeba jen na sucho opečená na pánvi a pak zakápnutá trochou oleje s česnekem... mňam!
Od maminky si pamatuju cuketové řízky - kolečka cukety obalená v trojobalu. Také dobré! ;)
A jinak jsem vařila už i cuketovou polévku a také byla dobrá... jen už nevím, jak jsem ji dělala! :)))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama