Brynzové halušky

25. listopadu 2009 v 20:55 | Lenka |  chutné rychlovky
... či spíš brynzové nočky! :) Před rokem jsem je vařila snad každý druhý víkend, protože je to další z na přípravu rychlých jídel a protože je mám moc ráda. S novými bramborami to samozřejmě skončilo, ty se na mnoho věcí nehodí a nejlepší jsou samozřejmě pouze uvařené, jako příloha a nebo třeba z dobře umíchaným tvarohem. Ale nové brambory už dávno nejsou nové...



Kupuju si brynzu v kelímku, o které Slováci říkají, že to není brynza, ale přesto ji tam vyrábí a nám ji sem vyváží. Hmmm, mně chutná. A také musím hned teď říct, že ta slaninka na tom (nekvalitním) obrázku není černá protože je tak spálená, ale protože je tak anglická... ;)

Krom anglické nebo jakékoliv jiné slaniny a brynzy potřebuje syrové na jemno nastrouhané brambory - jedna větší pro jednoho, respektive jednu - které zbavíme vody a smícháme s napůl hladkou a napůl hrubou moukou a špetkou soli v ani ne řídké ani ne husté těsto - fakt mi to jde psát recepty! :D - musí z něj jít prostě jít "něco" vytvarovat...

Do vroucí neosolené vody - brynza je slaná dost - je házím lžičkou... proto jsou z toho nočky. Byla-li bych majitelkou "haluškového cedníku", dělala bych halušky. Ale na výsledném tvaru nezáleží, důležitější je chuť! Když vyplavou, jsou hotové... smíchají se s brynzou a posypou vyškvařenou slaninkou a může se k nim dát nějaké dobré zelíčko (osobně si dávám to řecké).

Dostala jsem z toho hlad... takhle navečer... :)
 


Komentáře

1 Petr Petr | E-mail | Web | 27. listopadu 2009 v 20:33 | Reagovat

No, takhle navečer je to nebezpěčný recept :) Ještě, že tu nemám brynzu :))) Ale díky za nápad!

2 Dapru Dapru | 14. ledna 2010 v 10:53 | Reagovat

Halušky milujeme, kupuji v Globusu a je vynikající, akorát u nás to není moc rychlovka, protože jakmile vařím halušky, tak se těší už moc lidiček, že je pozvu. Takže vařím kotel halušky, škvařím plnou pánev slaninky - taky rádi anglickou.
Vajíčko nedávám, mouky oba dva druhy též.
Cedník mám, takže to jde od ruky lépe.
Ale o dovolené jsem je vařila jen pro sebe a manžela a fakt to byla rychlovka, až jsem byla překvapená :-)

3 Dapru Dapru | 14. ledna 2010 v 10:54 | Reagovat

To nečetla jsem to po sobě, se omlouvám, v Globusu kupuju čerstvě váženou brynzu.

4 Lenka Lenka | Web | 15. ledna 2010 v 15:34 | Reagovat

Dapru, díky za tip! Včera jsem byla v Globusu, tak jsem na tu jejich brynzu zvědavá... :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama