Moje variace na pařížský dort

28. října 2009 v 21:35 | Lenka |  sladké hříchy

Toto vlevo je poslední kousek mé variace na pařížský dort s pořádnou vrstvou pařížské šlehačky! Respektive byl, stihla jsem ho vyfotit před tím, než se asi vypařil...

Vylíčím Vám raději, jak přišel na svět, než jak z něj odešel...


Začalo to třemi 200 mililitrovými krabičkami šlehačky, které jsem svařila se dvěma ne úplně celými tabulkami čokolády na vaření (někdo mi jí asi chodí ujídat, proto nebyly celé) - v originálním receptu na pařížskou šlehačku byly čokolády mléčné, ale to jsem si říkala, že by bylo sladké a že ta šlehačka se v případě chuti může dosladit. Nepotřebovala to! Po svaření z toho vznikla výborná čokoládová omáčka, která do druhého dne v ledničce nádherně zhoustla... Pak už zbývalo ji jen vyšlehat a nanést na korpus.

Ten jsem si také upekla den předem. Z následujících ingrediencí: 4 vajíčka, 12 dkg cukru moučka, 10 dkg hladké mouky, 2 dkg kakaa, 1 lžíce oleje a čtvrt prášku do pečiva. Vajíčka ušlehaná s cukrem se smíchají s ostatními ingrediencemi a následně se to v dortové formě peče asi tři čtvrtě hodiny. Já jsem to nalila na plech, takže to bylo o něco rychleji...

A teď následují má osobní vylepšení... Korpus jsem potřela nejpve tenkou vrstvou šlehačky a na ní jsem pokladla půlky kompotovaných třešní a zatřela je zbytkem šlehačky. Ty třešně k tomu geniálně chuťově ladí! Polévat to čokoládovou polevou bylo nad mé síly, takže jsem to posypala nastrouhanou čokoládou a jako ozdůbka posloužila rumová pralinka!

Jedním slovem geniální! Všem to moc chutnalo... :)
 


Komentáře

1 miloSKo miloSKo | E-mail | 30. října 2009 v 20:05 | Reagovat

Rumová pralinka ako třešnička na dortu? :-))

2 Lenka Lenka | Web | 30. října 2009 v 21:19 | Reagovat

Třešínky se schovaly... ;)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama