Dušené brambory a flákota dle chuti

29. října 2009 v 19:15 | Lenka |  chutné rychlovky
Snad žádná jiná příloha nemůže být na talíři natolik dominantní jako dušené brambory připravené dle receptu mé babi... nemusí k nim být vůbec nic, ale kouskem masa dle vlastní chuti se rozhodně nic nezkazí! Babička je dělávala s roštěnou... a stejně i já minulý víkend... ale klidně muže být přírodní kuřecí plátek...


Připomínám, že vaříme pro jednoho, respektive pro jednu... pro více strávníků jednoduše vynásobte... ;)

V hrnci na oleji či sádle - dle chuti a obsahu ledničky - dozlatova osmahnout jednu střední cibulku. Nepřipálit! Dvě větší, případně tři střední nebo čtyři menší brambory nakrájet na kousky (třeba na půlkolečka o síle ne víc než centimetr) a důkladně propláchnout vodou, aby se zbavily škrobu, a ještě takhle mokré je přihodit na cibulku. Osolit a opepřit. Kdo rád pikantní, hodně opepřit! Zamíchat, přiklopit pokličkou. Na jedničku, maximálně na dvojku dusit asi dvacet minut... záleží však na bramborách. Občas zamíchat a nejlépe při každém zamíchání ochutnat, zda už měknou... ;)

A k tomu to masíčko. Minutka. Kuřecí prsa ochucená Vašim oblíbeným kořením a nebo ta zmiňovaná roštěná. Poprosila jsem pana řezníka v supermarketu o jeden plátek - měl něco přes deset deka a stál přes třicet korun! Odvážně jsem se pustila do jeho přípravy... nejdřív jsem si řekla, že barevným čerstvě namletým pepřem není možné nic zkazit, ale pak jsem objevila ještě kořenící směs Chilli & šípek a to tomu hovězímu velmi dobře sedlo...

Bylo by ideální nechat hoďku dvě odležet, ovšem to bych musela začít myslet na vaření dřív než mám hlad! :) A tak se po chvilce masíčko už peklo na pánvi. Tři minutky z jedné strany, pět minut z druhé a pak ještě otočit a vypnout sporák...

Naservírovat si brambory na talíř, přidat kyselou (ještě lépe kysanou!) okurku případně zeleninovou oblohu dle chuti a k tomu tu flákotu...

Trvalo to něco kolem půl hodiny a můžeme si popřát dobrou chuť... :)

Na fotogragii dušené brambory, hovězí hamburger a kvašené okurky... mňam!
 


Komentáře

1 Eva* Eva* | Web | 30. října 2009 v 18:47 | Reagovat

Lení, to je super blog!!!!
Ty se nezdáš! :-D

2 Lenka Lenka | Web | 30. října 2009 v 19:01 | Reagovat

Díky, Evi! A to je jenom začátek... :)))

3 corly corly | 30. října 2009 v 20:02 | Reagovat

Lení,já se snad ještě kvůli tobě naučím vařit!!!!!!!!!!!!!:-))))))

4 Lenka Lenka | Web | 30. října 2009 v 21:20 | Reagovat

Kvůli mně? :o
Náhodou, Corly, svobodné dívky by se měly učit vařit, protože toto umění každý pán rád ocení! :)))

5 Domácí čajovna Domácí čajovna | Web | 1. listopadu 2009 v 9:26 | Reagovat

uvažuju o koupi toho šípkového koření....už rozmýšlet nebudu a koupím ho - steaky miluju!!!!
Zaháním jimi melancholii...čím větší depka, tím víc pepře a chilli...:-D

6 Lenka Lenka | Web | 1. listopadu 2009 v 17:48 | Reagovat

Chilli a šípek se Vitaně fakt povedl! Ještě doporučuju kořenící směs Grilovaná zelenina, ale o tom někdy příště! ;)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama