Dijonská hořčice & dijonský dresing

28. října 2009 v 21:41 | Lenka |  extra mňamky
Dijonská hořčice - moutarde de Dijon - je známá svou pikantní ostrou příchutí, někdy až silně pálivou. Je vyráběna z hnědého nebo černého hořčičného semene, bílého vína, grapefruitového moštu a další směsi koření.

I obyčejná, natož pak dijonská hořčice si zaslouží lepšího zacházení než jí vyklopit plnou lžíci na papírový tácek ke dvou nožičkám párku! Hořčice je oblíbenou ingrediencí také při vaření... v mém připadě oblíbenou ingrediencí do salátového dresingu. Následuje recept...


(Říkejme mu) DIJONSKÝ DRESING (veškeré ingredience dle chuti...)
K půlce hlávky ledového salátu asi tak půl kelímku kysané smetany (má singl kuchyně se vyžívá ve slově "půl" :) ). Do toho tak lžička dijonské hořčice, trochu soli a pepře a zakápnout citrónovou šťávou. Ingredience smíchat a dle potřeby postupně dochucovat, nakonec přimíchat ten salát. A podávat... Mňam! Jak je to jednoduché, tak je to geniální!!!

Bon appétit!
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama